Iskolánk

Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum
(Alapítási éve: 1963)
Iskolánk OM kódja: 203039
6600 Szentes, Apponyi tér 1.
Tel/Fax: +36-63/562-280
 
Igazgató: Kovács Attila
 
Az iskola bemutatása:
 
Az iskola története 1963. augusztus 15-ével kezdődött. Ekkor adták át az újonnan épített intézmény kulcsait. Az elnevezése ekkor Gimnázium és Ipari Szakközépiskola volt. Az oktatás elektroműszerészi és villanyszerelői osztályokkal indult. Később az erősáramú szak lett a meghatározó, majd 1991-től az elektronikai és az informatikai képzés. 1991-ben vettük fel a Pollák Antal Műszaki Szakközépiskola nevet.
 
Jelenleg 4 műhelyteremmel és 7 számítástechnikai szaktanteremmel rendelkezünk. A műhelytermekben az elektronikai áramkörök tervezését, tesztelését, nyomtatott áramkörű panelek készítését, PLC programozást, kombinációs hálózatok tervezését tanítjuk. Ehhez rendelkezünk számítógépekkel, oktató berendezésekkel, CAD programokkal, áramkört tervező és szimuláló szoftverekkel.
 
A számítástechnikai szaktantermekben termenként 12 – 20 db számítógépünk van. Összesen 180 db számítógéppel rendelkezünk. Ezek mindegyike hálózatba van kötve, így az iskola minden tanára és tanulója bármelyik munkaállomásról programokat futtathat az iskolai szerverekről, munkáit ott eltárolhatja, a szervereken keresztül használhatja az Internet minden szolgáltatását.
 
Pedagógiai programunk szerint a 9-12. osztályokban a tanulók szakmai előképzésben vesznek részt az elektrotechnika-elektronika (01) és az informatika (02) szakmacsoportokban. A 12. évfolyamot érettségi vizsga zárja.
 
Érettségi tantárgyak:
magyar nyelv és irodalom
történelem
matematika
idegen nyelv
kötelezően választható tantárgy: Ágazatának megfelelő szakmai vizsgatárgy.
 
Emelt szintű érettségire a következő tantárgyakból készítjük fel a tanulóinkat: Ágazatának megfelelő szakmai vizsgatárgy.
 
 
Speciális képzés:
Tanfolyami keretek között lehetőség van az ECDL oklevél megszerzésére és a CISCO Hálózati Akadémia elvégzésére. Az iskola regionális ECDL vizsgaközpontként működik.
 
Oktatott idegen nyelvek:
angol vagy német
 

Linkek

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.