Szakmák éjszakája 2018

Az iskolánkban harmadik alkalommal megrendezett SZÉJ a várakozásoknak megfelelően, jól sikerült. A rendezvény programját az előző alkalmak tapasztalatai alapján állítottuk össze. Természetesen a régi, jól bevált közönségcsalogató programelemeket megtartottuk, hiszen rengeteg új érdeklődő jön, aki még nem vett részt ezeken. A lehetőségekhez képest új előadásokat, programokat is terveztünk erre az alkalomra. A résztvevők szórólapot kaptak, melyen rajta volt a 13 helyszín eseményeinek időpontjai.

A programok megszervezésében és az este programjának lebonyolításában a teljes tanári kar részt vett. A szaktanárok elsősorban a szakmai felügyelet biztosításával, az interaktív helyszíneken dolgoztak. A közismeretis kollégák pedig a vendégek fogadásával, útbaigazításával és a regisztrációkkal biztosították az este sikerét.

Már a megnyitáskor sokan jöttek, köszönhetően a „Okos otthonok” című előadásnak, valamint a folyamatosan végezhető interaktív tevékenységeknek, ahol motort építettek, lampiont készítettek és kábelt gyártottak. Az egyik legnagyobb sláger a 25 m magas emelőkosaras daru volt, mely 18-22 óráig folyamatosan vitte fel az érdeklődőket a magasba. Ezek a programok elsősorban a Villamosipar és elektronika szakunkat voltak hivatottak bemutatni.

Az informatika ágazatunk bemutatására játékprogramozás előadást szerveztünk, melyet volt diákunk Chlebik Dávid tartott meg. Az interaktív részben robotprogramozást tartottunk, sajnos itt nem sikerült beszerezni az igényelt robotokat így csak 2 db OZObot elégítette ki az érdeklődők igényeit. Sokan érdeklődtek a 3D CAD rajzolóprogram bemutatásánál és a CAM gépeknél, ahol működés közben láthatták a marógépet. Itt próbálhatták ki az iskolánkban fejlesztett robotkart is.

Az este két záró programjára sokan maradtak. A látványos, folyékony nitrogénes kísérletek és a TESLA tekercs bemutató felkeltette az általános iskolás érdeklődők figyelmét.

Az egyes programhelyeken 60-70 regisztráció gyűlt össze, természetesen egy személy több helyen is regisztrált, ha több programon vett részt. A rendezvényen sok fotó készült és az élő bejelentkezések videóit is sokan megnézték, lájkolták. Talán így az otthon maradtakat is elértük és az iskolák közös online programot is tudnak majd tervezni ezen a platformon.

A látogatók között jelentős számban voltak 5.-7. osztályos diákok szülőkkel, 8. osztályosok, akik szeptemberben nálunk kezdik a tanévet, de eljöttek olyanok is akik, régebben végeztek a Pollákban. Ha leendő diákjaink ilyen barátságos légkörben ismerik meg az iskolát, az iskolában oktatott szakmákat, akkor szeptemberben szívesebben jönnek tanulni az iskola falai közé. Ez valamennyire igaz a saját diákjainkra is, mert könnyebb motiválni őket, ha vannak céljaik és nálunk szeretnék a tanulmányaikat folytatni az érettségi után.

A résztvevők közül 74 külsős és 150 saját diák regisztrált. Diákjaink közül 40-en részt vettek a programok bemutatásában, a helyszínek biztosításában és a hangosításban. Az este a tavalyi évhez hasonlóan sikeresen zajlott le.

Az eseményen készült képek megtekinthetőek ITT!

Linkek

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.