Miért érdemes a Pollák Technikumot választani?

1.  Szakmai karrier, egyre magasabb fizetések, biztos egzisztencia

Jelentősen nőtt a szakmai képzettségű dolgozók bére, a csökkent a különbség a diplomás és a szakmai végzettségű szakemberek jövedelmi szintje között.  Az informatikai és elektronikai iparágakban 4-500.000 Ft-os kezdő fizetésekkel vállalnak munkát a technikusok.

2.  Az ösztöndíjrendszer megteremti a lehetőségét a pályakezdés támogatásának

A szakképzésben mindenki szakképzési ösztöndíjat kap, ami a technikum esetében havi 8.000 Ft. Az ágazati alapképzést követő években akár havi 10-50 ezer forint közötti ösztöndíjat is kaphatnak azok, akik önhibájukon kívül, az adott terület sajátosságai miatt nem vesznek részt külső vállalati oktatásban. A tanulmányok sikeres befejezésekor a diákok egyszeri pályakezdési támogatást kapnak, amely összege elérheti a 300.000 Ft-ot.

3.  A technikumban csökkentjük a terheket, a szakmai vizsga egyben érettségi tárgy

Jelenleg a szakgimnázium több terhet jelent, mint a gimnázium. Ez jelentősen kedvezőbb lesz, ha négy közismereti tantárgyból kell érettségi vizsgát tenni, az ötödik vizsgatárgyat a szakmai vizsga kiváltja, ami emelt szintű érettségi vizsgának felel meg.

4.  Jó eredménnyel letett technikusi vizsga egyenes út a szakirányú felsőoktatásba

A technikusi oklevéllel rendelkezők a jövőben a szakképzettségük szakirányának megfelelő továbbtanulás esetén dönthetnek úgy, hogy a felvételi pontjuk számítása kizárólag a szakmai vizsgájuk eredménye alapján történjen, és a vizsga eredményétől függően akár 400 pontot is szerezhetnek a felsőoktatási felvételi eljárásban. Emellett természetesen jogosultak az általános szabályok szerint – például nyelvvizsga, sporteredmény, vagy szociális helyzet figyelembe vételével – szerezhető többletpontokra is.

5.  A duális képzés megteremti a lehetőségét, hogy a tanulmányok alatt már jövedelemhez jusson a fiatal.

A duális képzésben részt vevő tanulók munkabérre lesznek jogosultak, amelynek összege a mindenkori minimálbér legalább hatvan százaléka, de a tanulmányok előrehaladtával elérheti annak száz százalékát is. A tanulók a sikeres szakmai vizsga eredményétől függően 150-300 ezer forint közötti pályakezdési támogatást kapnak kézhez. 

Linkek

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.